Skoči na vsebino


Most Liked Content


#340365 Likes ?

Posted by NoName na 06 november 2013 - 21:53

ja, sam povedat je treba, kaj bi radi, pa se vse zrihta...


 • sinisa, IcEmAn, Sixty9 and 1 other like this


#368048 turbo bencinar

Posted by micka na 27 november 2018 - 16:22

Avto je za vozit ne za šparat..........


 • IgorMM, J.J. in An0maly like this


#360878 Vse o Insigniji

Posted by IcEmAn na 11 oktober 2016 - 22:28

Da ne bo kdo rekel, da sem pobrisal kaj preveč oz. premal, sem pobrisal komplet zadnjo debato (Insignia vs. bmw).

 

Za naprej pa prosim, če se držite pravil, ki jih določa forum, in ne začenjate spet iste debate.  Sicer bo poleg brisanja sledilo še kaj drugega ;)


 • D_M_B, VaNiiLLy in astrah1988 like this


#359015 Insignia 2.0 CdTi

Posted by Omasan na 19 junij 2016 - 16:04

Da bo končno ena fotka mal bolj na nivoju v tej temi ;)

 

43A4D787-1389-4B33-9AA2-A603F0CEC7F4_zps


 • freaky22, Snajpeech in astrah1988 like this


#357225 Insignia 2.0 CdTi

Posted by Omasan na 07 marec 2016 - 10:07

Gredo napisi dol, takoj ko bo to dopustil čas.

 

E9514B08-5BC5-457B-A1C9-E8FE1DA4EBE1_zps


 • Clarkdb9, freaky22 in D_M_B like this


#348330 POOOOPUSTTTIIIII

Posted by Narodnjak na 25 november 2014 - 20:35

Ker me vsak posebaj sprašuje, bom kar tukaj objavil. Torej, popuste je mogoče dobiti preko mene (po predhodnem kontaktu):

 

KJE?

 

 

EUROTON

-28% popust

 

 

IST

-30% popust

 

 

FORD AVTO DELI, ORIGINAL

-30% popust

 

 

AVTOKRKA

-homologacija uvoženega vozila namesto 96 eur -> 72 eur

-tehnični pregled vozila namesto 33,97 -> 30,57 eur

 

 

GLOBINSKO ČIŠČENJE VOZIL IN POLIRANJE (v Ljubljani)

-globinc od 60eur naprej, poliranje 50eur oz. po dogovoru

 

 

50% POPUST NA KASKO IN OSNOVNO ZAVAROVANJE

-večina zavarovalnic

 

 

UREDITVE FINANCIRANJA RABLJENIH VOZIL (LEASING)

-leasing do 10let


 • _MARE_, igorbugi in ujka like this


#343668 Kratka navodila za vgradnjo parrot mki9000 v astro j

Posted by frgo na 31 marec 2014 - 17:36

Upam, da bom pomagal še kakšnemu cepcu, ki ni pljunil 350€ za tovarniški bluetoot in se sedaj tepe po glavi. Žal je že več kot pol leta, kar sem tole vgradil pri sebi in sem medtem izgubil večino svojih slik. Imam pa še kar nekaj dokumentacije iz vseh vetrov, ki bo prišla prav. V svoji astri imam sicer radio cd400, ampak mislim, da pri ostalih ni nobene razlike, razen če imate vgrajen infinity sound system.

 

Potrebujemo:

·         Parrot mki glavno enoto

·         Vmesnik PC000070AA med parrotovimi iso priključki in našim avtoradijem. Najcenejši so na ebayu dobrih 20€. 

(http://www.ebay.co.u...=item5d35da9d44)

 

Prvo dejanje je napeljava kabla za mikrofon. Mikrofon namestimo na primerno mesto, ne predaleč od voznikove glave. Kabel skrijemo za stropno oblogo in ga za oblogo potegnemo do A stebrička.

1.jpg

 

Sledi odstranjevanje pokrova A stebrička. Potrebno je sprostiti veliko sponko na vrhu stebrička. To storimo tako, da z eno roko močno vlečemo pokrov stebrička v levo, z drugo roko pa poskušamo stisnit sponko, da popusti. S pravim orodjem je mogoče enostavno, jaz pa sem potreboval kar malo telovadbe. Treba je biti namreč zelo previden, ker je čisto zraven te sponke stranski airbag.

astra-j-75.jpg

 

Ko odstanimo pokrov z vezicami pripnemo kabel od mikrofona na napeljavo od airbaga in ga potegnemo v luknjo na dnu stebrička

2.jpg

 

Sledi odstranjevanje pokrova sovoznikovega predala in samega predala. To je zelo enostavno: pokrov s stikalom za izklop airbaga primemo in potegnemo in gre stran. Odklopimo konektor. Sam predal je pritrjen s 4 vijaki (torx 7mm), ki jih odvijemo in ven potegnemo predal. Odklopimo kabel od lučke predala. Spodnje slike sem si izposodil iz navodil za montažo filtra kabine MANN J (da se sproti naučimo zamenjati še filter kabine :)

 

1XxoB6g.png

W3r4Mbx.png

Kabel mikrofona napeljemo ob zgornjem delu pod armaurko in pripnemo z vezicami.

3.jpg

 

Sledi podrianje sredinske konzole in odstranjevanje radia. Najbolj enostavno je, če kar pripnem že obstoječ pdf dokument, ki ga je spisal Russel White. Nas se tiče samo tisti del, ki opisuje odstranjevanje radija. Tisti del, ki opisuje podiranje displaya ignoriramo.

 

Ko radio odstranimo, med enoto in kabel vtaknemo PC000070AA vmesnik. Pri meni je bilo treba malo ogulit izolacijo od kabla za radio, ker je drugače prekratek in ga nisem mogel dobit pod radio. Za radijem namreč po priklopu adapterja ostane premalo prostora. Poiščemo primerno mesto za montažo parrotove glavne enote. Pod radijem je sicer nekako dovolj prostora, a sem ga sam montiral v priročno odprtino za sovoznikovim predalom, levo od filtra kabine. Priključimo še iso kable na parrota in jih združimo z PC000070AA vmesnikom.

 

Ostane nam samo še iskanje primernga vira signala za zagon avtomobila, da se bo naš parrot zbudil skupaj z avtom. Najbolj primeren je + kabel iz 12v (»cigaretne«) vtičnice pod radijem. Po forumih sicer večina vijolično žico oguli in nanjo veže prosto (modro?) žico iz PC000070AA vmesnika, sam pa sem raje odprl vtičnico in jo lepo pripeljal notri.

 

Tako, naš kratki tutorial je pri koncu in upam, da sem še komu pomagal J

Pripete datoteke


 • zmaj, comtone in damir1 like this


#368076 Zvok motorja po obnovi

Posted by eu_zk na 03 december 2018 - 08:30

 

 

Sli so obrocki na prvem cilindru, pa se je z avtom lepo delalo. Ni bil tiscan, vse v mejah normale. Mrzu nikol ni vidu več k 2500 obratov .. V glavnem vsak prav OPEL, slab material! Po drugi strani pa še menjava olja na 30kkm....v glavnem podn od podna! Me prov zanima kaj bo z asto k=) k so še bl šparal na. Materialu hehehe

 

A gre za Astro v opisu pod tvojo sliko? 1,4 162 HP? Če je čipan se nebi čudil da ga obnavljaš. Ja drugače pa še vedno drži imaš Opel, ki ni ravno sinonim za nekaj blazno trpežnega. Čeprav moja Astra H še po 180k in 13 letih še kar prede, pa se je veliko vozila na 4000 obratih (To je za njo bilo 140km/h), jo vedno pobožam ko grem mimo nje :)

Zvok sicer liči na okvarjen ležaj na odmižni gredi, samo koliko vidim je lociran na predelu jermena. Apak jaz sem laik... naj kak mehanik raje pove.

 

to ne vpliva na obrabo obročkov!   itak Astra H je če gledamo samo kvaliteto, robustnost in vzdržljivost motorja pač svetlobna leta pred astro J kaj šele K  

 

Astra H je drugače po mojem mnenju zadnji Opel kot se šika. Sploh NA bencinski motorji so neuničljivi bili. Astro G 1.6 16v pa sem pa jaz prodal pri 300.000 km in 18 letih in sem prepričan, da bi jih vsaj 400.000 gladko naredil glede na stanje avta in motorja ob prodaji. Policijske Astre G z temi motorji so imele vse čez 450.000 km, ko so jih začeli ven metati. Enkrat sem vprašal policistko, pa je rekla, da je tak avto zaradi zveze vžgan skoraj 23 ur na dan. 


 • Enyo and An0maly like this


#367310 Tezava, Vectra C - EGR VENTIL

Posted by Man.car na 18 junij 2018 - 17:27

Najlepsa hvala Igor MM, res je bila tezava taka kot ste mi poslali v video posnetku. Zdele avto gre normalno, nobena lucka se ne preziga. Najlepsa hvala na svetovanje in lep pozdrav
 • IgorMM and Man.car like this


#367167 Corsa E OPC Mandarinen Orange

Posted by rjavica na 16 maj 2018 - 10:54

Ker imam tud zimske felne v mat, in mi je bolj všeč. :shades


 • An0maly and PA3K like this


#366776 Android Auto in Mirror Link na Navi 900 IntelliLink

Posted by BlonG na 12 marec 2018 - 15:35

Pozdravljeni.

Kot "novopečeni" lastnik Insignie Sports Tourer B, ki ima vgrajen Navi 900 IntelliLink, sem želel preizkusiti Android Auto. Aplikacija Android Auto v Sloveniji sicer ni podprta/na voljo v Google Play in večina med nami je to oviro verjetno hitro zaobšla. ;-) Ker tudi sam nisem navdušen nad regijskimi omejitvami, sem jo poiskal na https://www.apkmirror.com/. Po namestitvi in povezavi z avtomobilom deluje brezhibno!

Ampak sem od Android Auto pričakoval malo več: med drugim možnost izbire aplikacije za navigacijo in morda še predvajanje Youtube posnetkov. Google Maps in Waze sta sicer podprta, a mi nobena ne ustreza tako kot iGO Navigation. Po vseh zbranih informacijah sem ugotovil - če hočem uporabljati kar želim - da bo za to potrebno usposobiti preslikavo zaslona mobilnika na sistem v avtomobilu Navi 900 IntelliLink (po domače: kar vidim na telefonu, se mora pokazati na zaslonu v avtomobilu).

Na forumu XDA Developers sem našel aplikacijo AA Mirror in jo namestil/nastavil po navodilih iz foruma. Avtor aplikacijo še zmeraj razvija, na mojem mobilniku imam nameščeno verzijo AA Mirro Debug v1, ki deluje brezhibno v povezavi z Android Auto. (Malo je potrebno pobrskati po vsebini foruma, ker so povezave do apk datotek vmes v besedilu.)

V avtu je potrebno naprej povezati mobilnik na USB priključek, nato se v "infotaiment-u" pojavi Android Auto, kjer je potrebno izbrati ikono za izhod iz Android Auto (na spodnji sliki je to ikona pod številko 5 "Exit Android Auto"), nato pa se pojavi možnost izbire AA Mirror - in zaslon mobilnika se pojavi na infotainment sistemu.

S to aplikacijo deluje predvajanje videoposnetkov (YouTube) in tudi navigacija iGO. Z aplikacijo RTV 4D sem na sistemu v avtu predvajal tudi Dnevnik. :)

Nekatere stvari (meni) ne delujejo: upravljanje mobilnika preko touchscreena na sistemu v avtu - vse ukaze (dotike) je potrebno upravljati neposredno na mobilniku, kar me v bistvu ne moti tako zelo. Ko si enkrat nastavim navigacijo in začnem z vožnjo, običajno nič več ne spreminjam. Če ima kdo "rootan" telefon, potem baje deluje touch tudi na sistemu v avtu (sam tega ne morem preizkusiti, ker moj mobilnik ni "rootan").

Zaslon mobilnika je s to aplikacijo ves čas vklopljen, a je v aplikaciji AA Mirror možno nastaviti, da svetlost zaslona mobilnika zmanjša na minimum - itak pa se mobilnik polni preko USB kabla, ker Android Auto drugače ne deluje. Zvok se tudi predvaja preko zvočnikov v avtomobilu, kar meni zmeraj ne deluje (ne vem zakaj). Sedaj najprej preko Android Auto vklopim predvajanje glasbe z Glasbo Google Play (očitno to preklopi predvajanje zvoka iz mobilnika na sistem v avtu). Nato predvajanje glasbe ustavim, potem pa se predvajajo vsi zvoki iz telefona na zvočnike v avtu. iGO včasih tukaj nagaja in se zvočna navodila še zmeraj predvajajo na mobilniku, ampak OK, glede na celotno rešitev vzamem to v zakup. ;-)
 

Pripete datoteke


 • freaky22 and pwo like this


#365271 Zafira 1.4T Automatic l2017 automatski prižig luči

Posted by Slowhand na 08 avgust 2017 - 11:54

Avto brez šaltkeblna ni avto
 • Opelaš and 3udda like this


#364403 astra G by MADDOG

Posted by MADDOG na 24 maj 2017 - 19:09

skinut krovni spojler,,,donji farban u crmo-mat boju,,,

 

izgled prije

 

IMG_20140406_191225280_zpse1003b26.jpg

 

izgled sada,,

20170521_200626_zpsxnkoq4dd.jpg


 • Sixty9 and ujka like this


#362389 Astra K

Posted by MrDaco na 07 januar 2017 - 19:55

Včeraj sem peljal mojo 1,4 150ks na servis. Pojamral sem glede cukanja pod polnim plinom. So rekli, da so now SW naložili in naredili nekaj nastavitev. Na poti domov ni pocukal, nisem pa se veliko vozil, da bi pošteno sprobal. Sem pa opazil da je zvok motorja zdaj drugačen, manj "boli, ali rohni," ali kako naj opišem. Porabo pa kaže večjo. Zdaj ali kaže bolj realno porabo, ali pa mogoče več pije. Upam da je prvo, ker prej je povprečna po BC lagala vsaj pol litra do liter. Upam da je to-to in da bom ostal srečen voznik Opelice.

Še brnenje v hladni armaturki odpravim pa bo.


 • PowaAaaH and bunny like this


#362337 Vse o Insigniji

Posted by jasmin334 na 04 januar 2017 - 19:48

 

Insignija 1.8 Problem  :)  Obavestilo na displeju, prenizek nivo hladilne tekucine,  parkiram avto na dvoriscu pogledam, res manjka tekucine, dotocim mesanicu antifriza, 2,5 dcl je manjkalo. Zalaufam avto, obavestilo se ne prikaze vec, potem je avto bil parkiran okrog 6 ur. Za startam avto da grem v sluzbo, spet prenizek nivo hladilne tekucine, pogledam, manjka okrog 1,5 dcl tekucine, pod avtom ni nobenega madeza, kam izginja tekucina. Je kdo imel kaksno podobno tezavo pri tem motorju.

Pogosti problemi pri dizlih glede izgube tekočine so : hladilnik od EGR ( se dobi na ebayu za 40eur), sesalni kolektor ali pa tesnilo sesalnega kolektorja.

 

Hvala  za odgovore, tezava je ze otkrita in popravljena, ena od gumjastih lajtung je bila preperela in je spuscala. Na koncu se je pojavila luza pod avtom.


 • douzr and Logistika90 like this


#362219 Astra K

Posted by PowaAaaH na 28 december 2016 - 13:13

Kolikor je meni znano ima vsaka Astra 2016 že vgrajeno možnost uporabljanja Android Auto-a. Mislim, da se mora v nastavitvah Navi900 omogočiti uporabljanje auto app ter apple car. Vse kar rabiš je nasneti android auto apk na svoj telefon. Kakor je Dvorjan rekel imajo pri iOSu to že pošlihtano tudi v naši državi in dela brez problema.

Pri androidih pa applikacija še ni uradno izdana v naši državi. Jaz sem si applikacijo prenesel iz (http://www.apkmirror...c/android-auto/) tukaj dobiš tudi novejše posodobitve, ki prihajajo za applikacijo, katere moraš posodobiti ročno. Meni ni hotelo nasneti čisto vsako verzijo, zato sem potegnil malo več različic. Stran pa naj bi bila varna.

Ko nasnameš apk. na telefon jo odpri ter potrdi vsa dovolenja.. Ko povežes telefon preko USB-ja, naj bi se apk sama odprla tako na telefonu kot v avtu. Tam imaš potem vreme, navigacijo, glasbo, imenik,..

Sama navigacija JE v SLO jeziku in tudi dela dokaj tekoče.

Edit: sam osebno imam R 4.0 in ne navi900.. tako, da za armaturno ploščo pri volanu ti ne znam povedati, če se kaj spreminja. Pri meni se ne.

Moraš vedeti, da sama apk (android auto) ni še čisto dodelana, tako se ti zna zgoditi, da ti bo kdaj zamrznil oz.se ti resetiral telefon.

Edit2: zdle sm mal pogooglu in vidim, da navi900 po vsej verjetnosti res potrebuje nek software update za delovanje auto android apk. Nisem pa sigurn ali bo update applikacije zadostoval ali bo potrebno update-ati kaj pri avtomobilu 🤔
 • serafko and PowaAaaH like this


#362206 Astra K

Posted by PowaAaaH na 27 december 2016 - 15:53

1.4 125hp ja. Za 1x brez problemov s cukanjem in pospeški, ima pa cca 4.5k km prevoženih. Za 1x res zadovoljen s samim motorjem. Se strinjam s tem, da imam veliko raje kakšenga črička več, kot pa probleme z motorjem :P
 • An0maly and PowaAaaH like this


#361006 Motorno olje - oznake

Posted by dborsty na 18 oktober 2016 - 09:49

Kater letnik je avto? Js mam še prvo generacijo motorjev (x14xe) pa mi je 5W30 (od castrola) motor pil , sem potem zamenjal na 10W40 (opel gm).

 

Tukaj je ena tabela glede na letnik/številko motorja: http://vozilalizov.c...opel/astra.html


 • Grc and Matjazh like this


#360963 ASTRA H GTC

Posted by GTC_Tejči na 17 oktober 2016 - 07:13

120 konjska je 😊😊
evo slikico itak spet črna 😈

Pripete datoteke


 • VaNiiLLy and Matjazh like this


#360580 Astra K

Posted by goranče na 25 september 2016 - 12:26

Naša astra

Pripete datoteke


 • astrah1988 and jure981 like this