Skoči na vsebino


Pravila

Opelforum.si je namenjen vsem privržencem avtomobilov predvsem znamke Opel , ki jim je vožnja in predelava vozil v veselje.
Opelforum.si je prav tako namenjen vsem, ki imajo vprašanja glede težav pri servisiranju, nakupih in popravilih svojih jeklenih konjičkov.
Med seboj si uporabniki delijo mnenja, odgovarjajo na vprašanja ostalih uporabnikov, lahko pa odprejo tudi novo debato. Vse objave so subjektivne in ne odražajo mnenja lastnika ali celotnega opelforum.si.
Opelforum.si uporabljate izključno na lastno odgovornost. Lastnik foruma NE odgovarja za kakršne koli posledice dejanj uporabnikov.
Uporabnik , ki je objavil slike in sporočila in ne želi več sodelovati na forumu ne more zahtevati od administratorjev, da se vse njegove objave in slike briše s foruma.

Forum lahko berejo vsi obiskovalci http://www.opelforum.si/
Za objavo sporočil se je potrebno prijaviti kot uporabnik.

Oglaševanje komercialne narave je brez dogovora z lastnikom foruma strogo prepovedano!
Vsak uporabnik je odgovoren za tisto kar napiše.

Prepovedane so osebne žalitve in kreganje med uporabniki.
Prepovedano je žaljenje institucij ali religij kakršnekoli vrste. Prepovedan je rasizem kakršnekoli oblike, prav tako lokal patriotizem.
Prepovedano je odpiranje novih tem(threadov) in sporočil(postov), kateri vsebina je izključno provokativna ali nedvomno namenjena povzročitvi kreganja in osebnih polemik med uporabniki. Prav tako so prepovedane teme ali sporočila, ki so neokusni in izven meja razuma ali ki bi žalili ostale uporabnike.
Prepovedano je zahtevati zaklep tuje teme ali predlagati ukrepe moderatorjev. Če uporabnik meni, da je nekje potrebno ukrepati mora o tem obvestiti moderatorja s pomočjo zasebnih sporočil(ZS).
Prepovedano je javno objavljanje zasebnih sporočil, ne glede na avtorja le teh.
Prepovedano je diskriminiranje uporabnikov.
Prepovedana je uporaba velikih tiskanih črk, ker to v internetnem jeziku pomeni kričanje.

Nezaželjena so sporočila, ki vsebujejo le animirane znake(smeškote), enobesedne odgovore ali samo slike.
Nezaželjeno je pisanje v narečju ali slengu, potrudite se pisati v pogovornem slovenskem jeziku in ne v narečju ali slengu, katera nista razumljiva vsem uporabnikom.

Administratorji in moderatorji skrbijo, da se neprimerne uporabnike opozori, v kolikor jim opozorilo ne zadošča, se jih odstrani(BAN).
Prav tako bodo odstranjena tudi neprimerna sporočila.
V primeru hujše ali večkratne kršitve pravil lahko administrator brez predhodnega opozorila odstrani uporabnika.
Če ima uporabnik prepoved dostopa in registrira novo uporabniško ime se le to nemudoma odstrani.
V primeru večkratnega ponovnega vpisa, s ciljem žaljenja, blatenja ali motenja delovanja foruma bo administrator posredoval vse obstoječe podatke o uporabniku uradnim organom za pomoč pri izsleditvi le tega.

Delo moderatorjev je neizpodbitno, ne sme biti predmet javnih razprav in je lahko obravnavano samo s strani Administratorja foruma. Vseeno je dovoljeno vprašati za pojasnila, ampak ne preko javnih prostorov na forumu. Morebitne pritožbe se sporočijo preko e-maila ali preko zasebnega sporočila (ZS)

Opelforum.si ne prevzema odgovornosti za vsebine, ki jih objavljajo uporabniki na forumu in v fotogaleriji. Če med uporabo teh spletnih strani naletite na takšne vsebine, s katerimi so kršene avtorske pravice, nas prosimo obvestite o kršitvi.

Na straneh boste naleteli na povezave do drugih spletnih strani, ki niso pod nadzorom opelforum.si, zato za njih odgovarjajo izključno njihovi avtorji, nikakor pa ne opelforum.si.
Opelforum.si in vsi avtorji spletnih vsebin opelforum.si, ki sodelujejo pri nastanku in izdelavi le-teh, ne odgovarjajo za škodo, ki bi nastajala zaradi dostopa do takih vsebin, njihove točnosti oziroma nezmožnosti uporabe informacij in kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njeni vsebini.

Pravilno citiranje (quote) sporočila ali dela sporočila se uporablja, ko se odgovarja na določen del besedila ali določenemu uporabniku. Zaželeno je, da se pri citiranju sporočila, ki vsebuje eno ali več slik povezavo do slike odstrani v citatu. Odgovor naj bo daljši od citiranega besedila. Citirano besedilo naj bo nespremenjeno.

Iskanje(Search) je najmočnejše orodje foruma, uporabite ga preden odpirate novo temo, saj je bila tematika, ki se je želite dotakniti skoraj sigurno že večkrat obdelana. Ne samo, da boste s tem prihranili kar nekaj dela moderatorjem, tudi na odgovore vam ne bo potrebno čakati.

Z vpisom na Opelforum.si se uporabnik strinja s pravilnikom v vseh njegovih točkah.
Pravilnik je periodično ažuriran, tako da se njegova vsebina prilagaja razvoju foruma in vse večjemu številu njegovih uporabnikov, predvsem pa za olajšanje uporabe foruma osebam, ki ga uporabljajo.
V vsakem podforumu je lahko specifičen pravilnik, ki dopolnjuje tega.
Vsaka sprememba pravilnika je avtomatično sprejeta s strani uporabnikov foruma, tudi tistih, ki so se vpisali na forum pred to spremembo, vse spremembe bodo jasno objavljene a kljub temu je zaželeno, da uporabniki občasno preberejo pravilnik.


Lep pozdrav!

Ekipa Opelforum.si